JOBBTESTER

Hyrsjuksköterska

Hem > Hyrsjuksköterska

Hyrsjuksköterska

Att jobba som konsultsjuksköterska

Att jobba som hyrsjuksköterska/konsultsjuksköterska innebär stor flexibilitet och frihet för dig. Många företag erbjuder stor frihet för dig som sjuksköterska på konsulttimmar, då du kan välja själv hur mycket och när du vill arbeta.

Som konsultsjuksköterska kan du jobba på sjukhus och olika vårdmottagningar, såsom vårdcentraler eller vårdavdelningar. Många sjuksköterskor jobbar inom kommun och landsting, men jobbar man på konsulttimmar är det allt vanligare att man jobbar hos en privat arbetsgivare. Längre ner på sidan listar vi flera privata bemanningsföretag för dig som konsultsjuksköterska, eller så kan du även läsa mer på saco.se.

Passar dig som är:Vanliga arbetsuppgifter:Här kan du jobba:
FörståendeKontrollera patienters måendeSjukhus
StresståligDokumenteraVårdmottagningar
NoggrannProvtagningHemtjänst
Positiv  

Vanliga roller inom sjuksköterskejobb (konsult)

Sjukhus

När du arbetar på sjukhus kommer dina arbetsuppgifter till största del bestå av att träffa patienter och kontrollera deras mående, provtagning, mäta kroppstemperatur samt kontrollera syresättning och puls. Du arbetar förebyggande för läkarens jobb och säkerställer att patienten mår bra.

Hemtjänst

Inom hemtjänsten hjälper du personer i hemmet när de har svårt att klara av vardagen. Du kan hjälpa till med allt från medicinering, provtagning och såromläggning, till att sköta hem och matlagning, inköp eller tvätt. Du finns där som en stöttepelare och ofta som ett sällskap.

Vårdmottagning

Att jobba på vårdmottagning kan innebära att jobba på vårdcentral eller vårdavdelningar, där du hjälper till med allt från provtagning och medicinering, till omläggning av sår och att kontrollera puls och syresättning.

Lediga jobb – sjuksköterska (bemanning)

Om du letar efter lediga jobb som sjuksköterska kan vi tipsa om ledigajobb.se som listar mängder av lediga jobb inom detta. Där hittar du allt från tjänster inom kommun och landsting, till privata aktörer. Är du specifikt ute efter lediga jobb som sjuksköterska på bemanning, så tipsar vi om flera olika arbetsgivare nedan. Framtidsutsikten för dig som vill jobba som sjuksköterska (bemanning och ”vanlig”) är mycket goda. Det är större efterfrågan efter personal, jämfört med tillgången, vilket innebär att du, inte minst som konsultsjuksköterska, har ett väldigt bra utgångsläge för att få en riktigt bra lön.

InstaCura

Att jobba som bemanningssjuksköterska via InstaCura erbjuder flera fördelar. För det första ger det en möjlighet till flexibla arbetsmöjligheter, där sjuksköterskor kan välja att arbeta heltid, deltid eller enstaka veckor beroende behov och önskemål. Dessutom erbjuder InstaCura ett brett urval av lediga jobb för bemanningssjuksköterskor inom olika specialistroller, över hela landet. Dra nytta av ett professionellt nätverk och erfarenhetsutbyte med kollegor, vilket kan vara värdefullt för din fortsatta karriärsutveckling. Här får du som sjuksköterska möjlighet till utvecklande och självständigt arbete, där du kan bidra till omsorg och vård av patienter på olika vårdinrättningar, i olika vårdmiljöer.

Magnifiq

Som hyrsjuksköterska erbjuder Magnifiq dig en värld av jobbmöjligheter över hela Sverige, från Haparanda till Ystad, med särskilt fokus på norra regionen. Oavsett din erfarenhetsnivå, finns det uppdrag som passar dig. De värnar om ditt välbefinnande och motivation, och ser till att du får trygga och givande uppdrag. Hos Magnifiq får du en personlig konsultchef för stöd och rådgivning, samt förmåner som pension och sjuklön. De står för stor frihet och flexibilitet i arbetet, där du kan anpassa dina arbetstider och välja mellan heltid, deltid, eller timarbete, vilket ger dig kontroll över din yrkeskarriär som konsultsjuksköterska.

Dedicare

Söker du nya uppdrag och vill jobba som hyrsjuksköterska kan vi rekommendera Dedicare. Dedicare är ett ledande bemanningsföretag för hyrsjuksköterskor och finns över hela Norden, vilket kan vara intressant för dig som vill utanför Sveriges gränser. Via Dedicare kan du hitta lediga jobb som sjuksköterska inom flera kategorier och du får väldigt flexibla och förmånliga uppdrag. Du har förmånen att själv välja när och hur mycket du vill arbeta. Dessutom får du de rätta verktygen för att utveckla din karriär. Besök deras hemsida för att hitta lediga tjänster!

Bonliva

Bonliva är ett bra alternativ för dig som är nyfiken på sjuksköterskebemanning. De är ett av Sveriges ledande bemanningsföretag för sjuksköterskor, men har även uppdrag runtom i Norden om du är intresserad av att ta dig utanför Sveriges gränser. Som bemanningssjuksköterska hos Bonliva har du stor frihet och flexibilitet. Du kan själv styra mycket över ditt arbete och de värnar högt om dig som konsult. Du får förmånliga uppdrag, kollektivavtal och väljer om du vill jobba heltid eller deltid vid sidan av. Se lediga tjänster på deras hemsida!

Läkarjouren

Att jobba som hyrsjuksköterska via Läkarjouren erbjuder en dynamisk och flexibel arbetsmiljö för sjuksköterskor. Genom att ansluta sig till Läkarjouren ges möjligheten att ta del av olika vårdmiljöer, både inom offentlig och privat sektor. Som hyrsjuksköterska kan man uppleva varierande arbetsplatser, från akutsjukvård till äldreomsorg, vilket ger en unik chans att utveckla och bredda sin kompetens. Genom att erbjuda sina tjänster ges också möjligheten att påverka sitt eget schema och arbeta på olika platser enligt personliga preferenser och behov. För den som söker mångfald och utmaningar i sitt yrkesliv är att bli hyrsjuksköterska via Läkarjouren ett spännande alternativ.

Vanliga frågor

Vad har en hyrsjuksköterska i lön?

En hyrsjuksköterskas lön ligger på omkring 40 000–60 000 kr i månaden. I den här summan ingår oftast semesterersättning, men lönen kan såklart variera beroende på var man är anställd, var man arbetar och hur lång erfarenhet man har, och så vidare. Hyrsjuksköterskans lön brukar dock jämföras med en specialistsjuksköterskas lön som brukar ligga omkring 30 000–37 000 kr i månaden.

Vilken utbildning som hyrsjuksköterska?

Du behöver samma utbildning som en ”vanlig” sjuksköterska (som inte jobbar på bemanning), det vill säga en klassisk sjuksköterskeutbildning. Du behöver först och främst ha behörig gymnasiekompetens, där det är en bonus om du läst på Omvårdnadsprogrammet, men det är inget krav. Om du inte har gymnasiekompetens behöver du läsa upp dina betyg, exempelvis via Komvux.

Har du behörig gymnasiekompetens är det fritt fram att söka in till sjuksköterskeprogrammet. Den vanligaste vägen till att bli sjuksköterska är via universitet, men det finns även utbildningar på distans, till exempel via studentum.se.