JOBBTESTER

Fackförbund säljare

Hem > Fackförbund säljare

Fackförbund säljare

Arbetar du inom försäljning eller marknadsföring? Då är det precis lika viktigt att du är med i ett fackförbund som om du arbetade på kontor, som kock eller inom sjukvården. Här kan du läsa mer om fackförbund för säljare, hur de fungerar, vilka de vänder sig till och vad som ingår i ett medlemskap.

Vad är ett fackförbund för säljare?

Ett fackförbund för säljare är helt enkelt ett fackförbund som riktar in sig på just försäljning, sälj och marknadsföring. Förbundet har koll på vilka arbetslagar och rättigheter som branschen har och representerar anställda eller arbetstagare mot arbetsgivare. Det innebär att de kan hjälpa till vid eventuell tvist eller förhandla fram bättre avtalsvillkor. Hos Verksamt.se kan du läsa mer om vad en facklig organisation innebär.

Fackförbund för säljare – Jämför alternativ

Det finns många fackförbund för säljare som du kan använda dig av. Här nedan kan du snabbt och enkelt jämföra olika fackförbund för att hitta det som passar dig och din arbetsplats bäst.

Säljarnas

Säljarnas fackförbund för säljare är ett mycket populärt och uppskattat alternativ för många inom säljbranschen. Förbundet är relativt ungt, men erbjuder mycket bra förmåner och hjälp för sina medlemmar. Här får du inte bara bra erbjudanden på både försäkringar och banktjänster för personligt bruk, utan du får också mycket kompetent och kunnig vägledning och rådgivning om du hamnar i en tvist med din arbetsgivare. Är du medlem i en a-kassa kommer du också att omfattas av deras inkomstförsäkring som ger ett mycket bra ekonomiskt skydd.


✓ Kunnig personal
✓ Inkomstförsäkring
✓ Juridisk rådgivning
✓ Alltid hjälp inom 24 timmar
✓ Säljutbildningar

Unionen

Unionen är ett moget fackförbund som har varit med i leken väldigt länge. Här samlas inte bara säljare och de som arbetar inom marknadsföring, utan här hittar du även skribenter, journalister, kontorsarbetare och arbetare inom handel. Unionen har en mycket professionell rådgivning som är lätt att komma i kontakt med och erbjuder även en bra a-kassa med låga månadskostnader. Du får hjälp med allt från juridiska tvister till frågor och lön, arbetsrätt, LAS och mycket mer.

✓ Låga kostnader
✓ Erbjuder a-kassa
✓ Medlemslån med lån ränta
✓ Bra försäkringserbjudanden
✓ Utmärkt och snabb juridisk rådgivning

Handels

Handels är ytterligare ett moget företag som har många år på nacken. Det som gör att många väljer det här fackförbundet är deras mycket välfungerande fackliga rådgivning. Genom att skriva eller ringa in får du svar nästan direkt och får alltid hjälpen du behöver för att kunna ta nästa steg. Du får även bra erbjudanden på hem- och olycksfallsförsäkringar, samt möjlighet att gå olika kurser för att lära dig mer om vilka rättigheter du har.

✓ Bra facklig rådgivning
✓ Gratis hem- och olycksfallsförsäkring
✓ Rabatter på resor och nöjen
✓ Kurser för alla branscher och befattningar
✓ A-kassa med låg avgift

Ledarna

Ledarna är ett fackförbund som riktar in sig specifikt på chefer och ledare som arbetar inom försäljning, marknadsföring och handeln. Det här fackförbundet är framtaget med mål att erbjuda chefer ett riktigt bra juridiskt stöd och en inkomstförsäkring som täcker upp för eventuella bortfall. Här hittar du även mängder med bra information och ett flertal olika kurser som gör att du blir en ännu bättre ledare på ditt företag eller din avdelning, samtidigt som du får råd och vägledning av experter med chefserfarenhet.

✓ Inkomstförsäkring upp till 80 000 kronor
✓ Bra kurser och utbildningar
✓ Alla tjänster ingår i medlemskap
✓ Ingen uppsägningstid
✓ Rabatter på resor, lån och försäkringar

Vem kan gå med i ett fackförbund för säljare?

För att kunna gå med i ett fackförbund för säljare gäller det att du arbetar i branschen. Du kan arbeta som säljare på en klädbutik, över telefon eller som konsult, men du kan också arbeta inom handeln som bilförsäljare eller inom marknadsföring. Området är mycket brett och en säljare kan klassas som både arbetare såväl som tjänsteman beroende på inriktning och befattning. Arbetar du som marknadsförare tipsar vi även om fackförund inom marknadsföring här

Vad ingår i ett medlemskap?

De flesta medlemskap inkluderar utbildning och information, samt juridisk hjälp, inkomstförsäkringar, förmånliga försäkringar och andra banktjänster, samt tips på lediga jobb inom branschen, kunniga och duktiga vägledare och nyheter som gör att du håller dig ajour med branschen. Vad som ingår i ett medlemskap kan variera en hel del beroende på vilket fackförbund du använder dig av. Läs mer om vad som vanligtvis ingår nedan.

Juridisk hjälp

Har du hamnat i en tvist med din arbetsgivare eller tycker du att ditt avtal inte riktigt ser schysst ut? Ett fackförbund kan hjälpa dig om du får juridiska problem med din arbetsplats. De kan inte bara ge information om lagar och rättigheter, utan de kan också gå in och förhandla och förmedla.

Förmånliga erbjudanden

En av många fördelar med att vara medlem i ett fackförbund är att du får tillgång till många förmåner. Det är inte ovanligt att fackförbund samarbetar med både banker och försäkringsbolag, vilket kan ge dig riktigt bra rabatter. Du kan även få så kallade medlemslån hos storbankerna eller få rabatterade priser på underhållning och nöje.

Nyheter inom branschen

Oavsett om du är arbetare eller tjänsteman är det viktigt att du håller dig ajour med den bransch du arbetar inom. Fackförbund ser till att du ständigt håller dig uppdaterad med det senaste som händer på marknaden. Detta kan ske genom utskick på mejl eller via information på hemsidan, men du kan också få hem kataloger och tidningar på posten.