JOBBTESTER

Fackförbund marknadsföring

Hem > Fackförbund marknadsföring

Fackförbund marknadsföring

Letar du efter ett fackförbund för marknadsföring? Här nedan finns tre mycket bra, seriösa och populära förbund som du kan använda dig av. Läs mer för att hitta ett fackförbund som passar just dig och ditt arbete eller för att veta mer om medlemskap och hur de kan bistå med experthjälp.

Säljarnas

Säljarnas är ett fackförbund inom marknadsföring som ger dig en mycket komplett samling av olika tjänster som kan gynna dig i arbetslivet. Här hittar du ett flertal kurser som gör dig bättre på ditt arbete, samtidigt som du kan få juridisk hjälp när du behöver. Oavsett om du har en egen marknadsföringsbyrå, är anställd eller arbetar som konsult kan fackförbundet även kontrollera och säkerställa att avtalen är i sin ordning och att du (eller arbetsgivaren) följer angivna lagar för branschen.

✓ Bra kursutbud
✓ Juridisk rådgivning inom avtal och lön
✓ För arbetare och företagare
✓ Förmåner inom försäkring och bank
✓ Inkomstförsäkring

Unionen

Vill du använda dig av ett fackförbund för marknadsföring som har varit med i leken lite längre är Unionen ett bra val. Idag är Unionen en mycket populär och uppskattad organisation som hjälp dig på arbetsplatsen. Du får ett bra utbud av både utbildningar, inkomstförsäkring, nyheter, facklig rådgivning och mycket mer. Behöver du hjälp att medla mellan dig och arbetsgivaren kan facket även gå in och fungera som en tredje part. Unionen erbjuder även A-kassa med bra och mycket konkurrenskraftiga priser.

✓ Konkurrenskraftiga priser
✓ A-kassa och fack
✓ Juridisk rådgivning
✓ Förmåner inom bank och försäkring
✓ Rabatter på resor, nöje m.m

Vision

Vision är inte bara ett fackförbund för dig som arbetar som anställd, utan passar även dig som är VD eller ägare för ett företag, samt för dig som är arbetslös. Här kan du hitta allt från lönestatistik för ditt område, samt lönecoaching, samtalsstöd, juridisk rådgivning, personlig rådgivning och pensionsrådgivning. Du kan också få hjälp med att hitta lediga jobb inom branschen, skriva ett bra cv, träna på intervjuer och granska eventuella avtal vid anställning. Vision erbjuder således ett mycket komplett skydd för alla.

✓ Passar anställda, företagare och arbetslösa
✓ Stort utbud av tjänster
✓ Kurser och vägledning
✓ Juridisk rådgivning
✓ Förmåner och erbjudanden

DIK

DIK är ett fackförbund inom den kreativa sektorn. Det innebär alltså att det är ett fackförbund för dig som arbetar inom marknadsföring och försäljning. Som medlem hos DIK får du en riktigt bra inkomstförsäkring som skyddar där du i annat fall skulle ha förlorat större delar av din lön, t.ex. vid sjukfall. Du får också personlig coachning inom din karriär såväl som löneutveckling och kan använda DIK vid juridisk rådgivning. DIK erbjuder även rabatt hos SJ och Adlibris.

✓ Roliga och spännande rabatter
✓ Inkomstförsäkring
✓ Passar alla – egenföretagare som anställd
✓ Lönecoach
✓ Stöd för ledare och chefer

Vad är ett fackförbund inom marknadsföring?

Ett fackförbund inom marknadsföring är helt enkelt en organisation som har specialiserat sig på att hjälpa och utbilda människor inom samma bransch. Inom facket finns mycket stor och gedigen kunskap inom lagar och rättigheter, men här erbjuds även juridisk rådgivning, medling med arbetsgivare, avtalshantering och mycket mer. Många fackförbund erbjuder även bra erbjudanden och rabatter till sina medlemmar. Hos Arbetsmiljöupplysningen.se kan du lära dig mer om fackföreningar.

Vilket fackförbund passar mig?

Det kan vara svårt att veta vilket fackförbund som passar dig bäst. Det enklaste och snabbaste sättet för dig att hitta ett bra alternativ är genom att titta på innehållet och kostnaden. Att vara med i facket är inte helt avgiftsfritt och därför är det viktigt att du får ut så mycket av dina pengar som möjligt.

4 fördelar med fackförbund

Det finns många fördelar med fackförbund och således många orsaker till varför du bör ansluta dig. Här nedan kan du läsa om de fyra främsta fördelarna med att betala för ett medlemskap i en organisation som passar dig, din befattning och den bransch du arbetar inom.

Förmåner och rabatter

Som medlem i ett fackförbund för du många riktigt bra rabatter och erbjudanden att ta del av. Du kan t.ex. få försäkringar för privat bruk till en mycket låg kostnad, men du kan också få bättre ränta på lån och kreditkort eller rabatter på resor och nöjen.

Juridisk rådgivning

Har du och din arbetsgivare kommit i tvist med varandra? Har du blivit uppsagd utan någon ordentlig anledning eller är du kanske företagare och fått klagomål på avtal. Ett fackförbund kan hjälpa dig om du behöver juridisk rådgivning eller behöver hjälp att kontrollera avtal som företaget har. De kan också fungera som medlare.

Kurser och utbildningar

Det är långt ifrån alla som är medvetna om att fackförbund även erbjuder många kurser och utbildningar för att du ska kunna utvecklas inom ditt ämne och din bransch. Vissa kurser är dessutom helt avgiftsfria och kan genomföras online, medan andra har rabatterade priser. Med ett fack kan du alltså bli bättre på det du gillar att arbeta med.

Inkomstförsäkring

Observera att det inte är alla fackförbund som har en inkomstförsäkring, men i de allra flesta fall kan du försäkra din inkomst genom att bli medlem. En inkomstförsäkring säkerställer att du får ut mycket mer av din lön om du t.ex. skulle bli sjuk eller om du ska gå på föräldraledighet. Annars finns det ett tak som alla kommer behöva anpassa sig efter.